Bouw Nordlandsbanen – Hell Stasjon – Polarsirkelen

Bouw Nordlandsbanen – Hell Stasjon – Polarsirkelen

Het verhaal

Een Noorse modelspoorbaan met Hell Stasjon met aftakking naar de Meråkerbanen en Polarsirkelen, waar de treinen over de poolcirkel rijden. Naar originele voorbeelden van de Nordlandsbanen in het hoge noorden van Noorwegen. De baan laat de overgang zien van het ruige fjelllandschap van de poolcirkel naar het voor velen onverwacht groene landschap meer zuidelijk op de Nordlandsbanen. De spoorbrug over de Nordranafjord vormt het verbindende element tussen de twee thema’s. De baan bevat verder een groot aantal details. Zoals een haventje, meerdere boothuisjes, woningen uit Klungreset, Kjerringøy en Mo I Rana en een landwinkel Bakketun-Konsum. Noord-Noorwegen is het land van de Sami; op de baan uitgewerkt in de vorm van een klein museum.

polarsirkelen, fjelllandschap in het voorjaar
Hell Stasjon, een Noors monument

De lengte van het gedetailleerde gedeelte van de baan is 6 meter bij een hoogteverschil van 90 cm. De baan is 1 meter diep. Het benodigde oppervlak is circa 12.50 x 4.50 meter, inclusief een informatiehoek met TV. Net buiten het gedetailleerde deel van de baan is een fiddle yard (klikken) voor de treinwisseling op de Meråkerbanen gepland. De lengte daarvan is circa 1.30 m. Het 7-sporige opstelstation aan de achterkant van de baan zorgt voor een gevarieerde treinenloop. De modulaire samenstelling vergemakkelijkt het transport in een bestelbusje.

plattegrond van de baan

Vorderingen bouw

De bouw vordert gestaag. Het onderstel en de van populierenhout gemaakte modulebakken zijn gereed. Het landschap is gevormd uit platen geëxtrudeerd polystyreen hardschuim (styrodur). Alle bedradingen voor de treinenloop en computerbesturing zijn aangebracht. Ook de doorverbindingskabels tussen de modulebakken zijn gereed. Het straks niet-zichtbare werk is dus gedaan. De kabelboom voor de Meråkerbanen is echter nog niet gereed.

De basis van de 5 modules, nog zonder de achtergrondmodules.

De rails en wissels zijn gelegd. De draaischijf is aangebracht, aangesloten en werkend. Een gedeelte van de gebouwen is eveneens gereed. De echt Noorse uitrijseinen bij het station zijn aangeschaft.

De achtergrond is in bewerking. De achtergrondfoto sluit aan op het gedetailleerde landschap.  Deze achtergrondfoto is opgebouwd uit ongeveer 20 foto’s. Al deze zelf gemaakte foto’s zijn in de afgelopen jaren genomen langs de Nordlandsbanen. Zoals van het Saltfjellet (waar de trein de poolcirkel passeert) en de Lyngsalpan. Achter de locomotievenloods komt een foto van een steile, gedeeltelijk groene, rotswand die typisch is voor delen van de Nordlandsbanen. In dit geval die bij station Grong.

Gewerkt wordt aan de bomen, onder andere de fjellberken, die groeien in het hoge noorden langs de Nordlandsbanen. Tussendoor ontstaan de zelfbouwhuizen, zoals de boothuisjes, de vakantiehuisjes, de woonhuizen Klungreset, Kjerringøy en Mo I Rana en de winkel Bakketun-Konsum. OOk de onderhouds- en locomtievenloods is een zelfbouwproject. Op de lijst staan verder nog de gebouwen van het Sami-museum.

De detaillering van de baan is gaande. Op de foto is de opbouw van de sneeuwtunnel op het Saltfjellet  goed te zien. Het dak bestaat uit golfplaten, op de foto overigens niet gemonteerd. Met alvast een diesellocomotief Di4 van de NSB, die de sneeuwtunnel verlaat. Geheel uit hout naar origineel voorbeeld in een slechte onderhoudstoestand rond het jaar 2000. Recente foto’s laten de nog verdergaande afbrokkeling van de constructie zien.

Onderstaande foto laat de eerste twee meter links zien: het ruwe landschap met de sneeuwtunnel op het Saltfjellet en de spoorbrug over de Dalselv bij Mo I Rana. Inmiddels al wel verder aangekleed met boothuisjes, poolcirkel-monument, bomen, struiken en andere details. Op de houten plaat komt de achtergrondfoto.

Op de rails een Di 4 diesellocomotief van de NSB met nydesign personenwagons type B3, ook van de NSB.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is bouw-baan-15-februari-2020-1-1024x242.jpg

Verder een foto van de draaischijf met de onderhouds- en locomotievenloods Majavatn als proefmodel. Deze komt op de meest rechtse module.

Het sporenplan bij het station krijgt al vorm. Het middenperron bestaat uit houten planken, in de vorm zoals die jarenlang in Hell in gebruik was. Het landschap is in deze bouwfase nog kaal zonder struiken, bomen en verdere detaillering. Ook de achtergrondmodule met een diepte van 20 cm ontbreekt nog.

Colofoon

Tekst en foto’s Hans Peters