CFV Lamastre – museumspoor op z’n Frans

CFV Lamastre

museumspoor op z’n Frans

ontwerp en bouw: Hans Peters

Korte kenschets van de baan

Deze smalspoorbaan heeft als motief het eindstation Lamastre van de Chemin de Fer du Vivarias rond de jaren 1995 van de vorige eeuw. Deze museumspoorlijn is te vinden in zuid Frankrijk in de Ardèche, ten zuiden van Lyon. Het station Lamastre, gelegen in een groene omgeving, is compleet weergegeven met werkplaatsen, restaurant en loodsen.

Voor wie meer wie weten over het voorbeeld van deze baan, verwijzen wij U graag elders op deze site naar (click en enter) Chemin de Fer du Vivarais

Het station van Lamastre in model

De baan is modulair gebouwd. De twee modules, elk groot 80 x 120 cm, staan op een los onderstel. Deze modelspoorbaan is in de afgelopen jaren volledig nieuw opgebouwd, waarbij de nieuwste bouwtechnieken en bedradingen zijn toegepast. Hierdoor is de baan nu geschikt voor digitaal en computergestuurd rijden. De gebouwen zijn hergebruikt. Verder is alles nieuw. De nog noodzakelijke losse bekabeling, om de modules electrisch te verbinden, wordt aan de achterzijde ingeplugd, wat erg handig is bij de opbouw op tentoonstellingen.

Over een lengte van 2,40 meter meter is het station van Lamastre met omgeving volledig in beeld gebracht. Het sporenplan bevat vele wissels, maar ook een draaischijf. De wissels worden aangedreven met zogeheten Tortoise’s. Het railmateriaal is van Tillig, smalspoor schaal HOm, met een profielhoogte van 2,1 mm. Het ballast is een mix van geelbruine kleuren in diverse korrelgroottes.

lamastre2

De rotsen hebben als ondergrond op maat gesneden schuim, dat onderling verlijmd is. Dit is bestreken met de verfkwast met een dun mengsel van gips, acrylverf en houtlijm. En nabewerkt met diverse spatels. De rotsen en het landschap zijn afgewerkt met verschillende soorten moderne materialen: strooigras, vlokken, blaadjes en zoden. Bij dit alles is gebruikt gemaakt van een Grasmaster. Hiermee is grasland en lage beplanting gemaakt. De bomen en struiken zijn deels speciaal voor deze baan gemaakt door Anita Decor en deels zelfbouw. De stammen van de bomen zijn met boomschorspasta opgedikt, waardoor ze ook stevig zijn.

m_lamastre

De huizen en andere gebouwen zijn in zelfbouw ontstaan. Foto’s vormden een belangrijke basis. De onderdelen zijn vooraf getekend. Het binnen- en buitenwerk bestaat uit witte styreen platen. Acrylverf van Talens doet de rest. De ramen zijn kant en klaar uit diverse bouwpaketten van Faller, MKD, etc. De daken zijn gemaakt van kant en klare dakplaten van divers fabrikaat. De afwerking en veroudering is met de “droge” verfkwast uitgevoerd.

De modules zijn voorzien van foto-achter­grondpla­ten. Het geheel wordt van bovenaf verlicht. Onzichtbaar achter de friezen zijn in totaal 8 LED spots gemonteerd met een kleurtemperatuur van 2700 graden Kelvin, elk 8 Watt (wat overeenkomt met vroeger 50 Watt halogeen).

Van de oude baan is een videofilm beschikbaar.

Het rollend materieel

IMGA0317

Op de baan rijdt een kleine CFV-stoomlocomotief, zoals te zien is op navolgende foto. Dit zou een type Corpet 040 T kunnen zijn. De personenrijtuigen zijn 2-assig of hebben draaistellen. De kleurstelling is erg divers met rood, blauw, geel, groen en bruin. De goederenwagons zijn 2- en 3-assig. De wit geverfde wagon wordt ingezet als conducteurswagen in personentreinen. Het rollend materieel bestaat verder uit een autorail. Het betreft één van de modellen die gebouwd zijn door Jan van Munster, bouwer van de baan Colombier- le -Vieux. Deze autorails, made in France, werden op vele smalspoorwegen in Frankrijk ingezet. Jammer genoeg is het niet meer mogelijk een Mallet stoomlocomotief op de baan in te zetten. De rijtuigen en goederenwagons op Lamastre stammen van Bemo, Tillig en Zeuke. Al het rollend materieel is voorzien van het CFV logo.

IMGA0318

Met dank aan de leden van MST de Maaslijn en aan Anton Oosterbaan, die de gebouwen heeft gemaakt. Tekst en foto´s zijn van Hans Peters.