Ecluse 11

. .

Écluse 11 Frankrijk zoals het ooit was

ontwerp: Jan van Munster

Korte kenschets modelspoorbaan Écluse 11

Voor de komst van de spoorwegen doorkruisten kanalen het land waarbij, door grote hoogteverschillen, veel sluizen en tunnels nodig waren. Soms was er cascade van wel 10 sluizen achter elkaar nodig om een heuvelrug te bedwingen. In de 2e helft van de 20e eeuw zijn veel kanalen en sluizen in onbruik geraakt en deels vervallen. Op veel plaatsen liep later parallel aan het kanaal een spoorlijn, die het goederenvervoer overnam.

Bij de getoonde modelspoorbaan, die een situatie van medio 1960 uitbeeldt in het noordoosten van Frankrijk, is een aantal van deze elementen bij elkaar gebracht. De sluis is nog in bedrijf, een kleine werf voert reparaties uit en aan de loswal meren dekschuiten af. Het landelijke station van Vieux-Jean kent alleen lokaal verkeer met autorails en soms wordt er een wagon gelost bij de goederenloods. Het nabijgelegen plaatsje kent nog weinig verkeer en straalt vooral rust uit.

De reeds bekend zijnde kenmerken van deze nieuwe baan zijn in de tabel samengevat.

TIP. ” Écluse 11 ” wordt in Frankrijk uitgesproken als: ” eekluuse ónze ”

Modelspoorbaan Écluse 11

De modelspoorbaan is 80×240 cm groot en bestaat uit 2 modules. Doordat deze modules compleet met verlichting en achtergrond gebouwd zijn is er voor een tentoonstelling een korte opbouwtijd van de baan.

De gebruikte materialen zijn voornamelijk triplex en piepschuim om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Veel gebouwen en scenery zijn van Artitec© en MKD©. Voor de verdere aankleding is o.a. gebruik gemaakt van Woodlands© en andere natuurlijke materialen. De treinen rijden digitaal DCC en er wordt gebruik gemaakt van het besturingsprogramma Koploper©.

 

Fraaie sfeerfoto’s staan op de (Franstalige) site van Michel Hensen van  de sluis (< klik hier). Maar ook van een tunnel.(< klik hier).

Dit gedeelte van de baan met de werkende sluis is nog in aanbouw.

 

 

– foto’s en overige tekst volgen –

 colofon. volgt