Lid worden van ons team?

Lid worden van ons team?

Bent u een handige en enthousiaste modelspoorbouwer, die net als onze teamleden mooi gedetailleerde banen bouwt? Banen geschikt om naar toonaangevende en gezellige tentoonstellingen te gaan. Of vindt u het leuk om U daarvoor in te zetten bij het transport, de op- en afbouw en de dagelijkse presentatie op de tentoonstelling? Denkt u dat U past in ons team met enthousiaste, soms eigenzinnige, maar vooral op modelspoor gerichte hobbygenoten? Kom dan met ons praten en stuur ons een email. Of spreek ons aan op een tentoonstelling; zie hiervoor onze agenda.

Wij gaan 4 – 6 keer per jaar meerdere dagen met onze banen, die gebouwd zijn door 1 of meerdere teamleden, naar een tentoonstelling in Nederland of ons omringende landen. Wij bouwen momenteel aan de modulaire clubbaan Vogelsheim, waar U uw kwaliteiten op kunt inzetten. Verschillende teamleden bouwen ook thuis aan mooi uitgewerkte banen.

Wij bekijken modelspoor in een breed perspectief

Onze kernactiviteit is het bouwen van  (modulaire) modelspoorbanen. Daarbij houden we ons uiteraard ook bezig met allerlei andere zaken die met spoor en trein te maken hebben. Een gezamenlijk bezoek aan een museumspoorlijn, waar vaak nog stoom te vinden is, hoort erbij. En bij dit alles houden we op diverse manieren onze kennis op modelspoorgebied op peil.

Wij promoten de modelspoorhobby met onze tentoonstellingsbanen

Onderdeel van onze visie is om niet alleen maar praten over onze hobby, maar ook om anderen kennis te laten maken met onze hobby. Wij doen dat door mooie modelspoorbanen te bouwen, die regelmatig  te zien zijn op leuke, gezellige grotere en kleinere tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Voor het bouwen is ons clubgebouw én onze werkplaats beschikbaar.

Wij bouwen momenteel aan verschillende nieuwe banen en beschikken over vier tentoonstellingsbanen. Deze zijn verschillend qua grootte en thema. Alle banen hebben een (foto)achtergrond en verlichting boven de baan. De treinenloop is digitaal en wordt gestuurd met een computerprogramma.

Modelspoor is een interessante hobby met veel facetten

h

b

Modelspoor is een interessante hobby met ongekend veel kanten en technieken: (zelf)bouw modeltreinen en scenery,  werken met digitaal gestuurde modeltreinen, computertechniek en -programmering, fotografie en filmen, houtbewerking, metaalbouw en elektrotechniek. En snuffelen in historische archieven of gewoon buiten op zoek gaan naar spoorse motieven om deze op schaal na te bouwen. Of zoeken op beurzen naar die laatste nog ontbrekende locomotief, personenrijtuig of goederenwagon. Oude en nieuwe ambachten komen samen in deze hobby. In ons team zijn al deze facetten vertegenwoordigt. Daar komt nog eens bij dat de  huidige mogelijkheden in de modelspoorhobby, door technieken als laseren en computergestuurd frezen, bijna onbeperkt zijn geworden. Ook het beschikbare scenery-materiaal is veel uitgebreider en levensechter geworden dan 10 jaar geleden.  De ontwikkeling van de modelspoorhobby heeft zeker niet stilgestaan. Zonder meer kunnen we zeggen dat deze hobby up-to-date is. Wat niemand belet om terug te gaan in de tijd en een nostalgische baan te bouwen met materiaal en spullen van vroeger, zoals bijvoorbeeld met Trix-treinen en Faller-huisjes.