Reisverslag 2 banen in Noorwegen 2019

Reis spoorwegmuseum Hamar

Wij zijn eind oktober – begin november 2019 met 2 banen naar het spoorwegmuseum in Hamar geweest. De modelspoorbaan Rumelaarseweg van Loek Bronkhorst op schaal N, 1:160, liet de Noren kennismaken met  de situatie in Maarsbergen, waar op een smalle strook land tussen snelweg en spoorlijn een karakteristiek voogdijhuis met de naam Blokpost 13 lag. Klik hier voor een film over deze baan. De Flåmsbana is de bekendste toeristische spoorlijn van Noorwegen met jaarlijks meer dan 1 miljoen reizigers. De baan Flåmsbana Berekvam van Hans Peters, schaal HO, 1:87, toonde het tussenstation Berekvam volledig gebouwd naar origineel voorbeeld. Klik hier voor een film over deze baan.

Na diverse voorbereidingen zijn de 2 modelspoorbanen, Rumelaarseweg en Flåmsbana Berekvam, op donderdag 19 oktober ingepakt op 4 pallets en 1 rolwagen in de hal van de Haas verhuur. De banen zijn op vrijdag 25 oktober in Milsbeek opgehaald. Het transport naar Noorwegen werd verzorgd door Drent transport uit Ureterp. Vanwege de kwetsbaarheid van de spullen is gekozen voor deze meubeltransporteur, die ook bekend is met de situatie in Noorwegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het verkrijgen van de noodzakelijke douanepapieren was een verhaal op zich, waarvoor 1,5 week nodig was. Om in Hamar te komen moest de vrachtwagen 1300 – 1400 km rijden met onderweg een oversteek met een veerboot. De vrachtwagen vertrok op 26 oktober. Aankomst in het spoorwegmuseum op dinsdag 29 oktober. De pallets werden meteen op de juiste plek in het museum neergezet.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.De 5 deelnemers reisden per vliegtuig en trein naar Hamar. Vertrek op donderdag 31 oktober. Terugkomst op maandag 4 november. Treinreis in Nederland ruim een uur. Vliegreis van 1 uur en 50 minuten. Treinreis in Noorwegen van 50 minuten. In Noorwegen kwam als 6e deelnemer een bekende Noorse modelspoorder, Styrkar Braathen, het gezelschap compleet maken.

 

De banen stonden in de hobbywerkplaats (vitenverksted) van het museum; een plek waar de bezoekers gewoonlijk niet komen.

 

 

 

 

 

 

Donderdag 31 oktober 2019 zijn we geland op vliegveld Gardermoen, noordelijk van Oslo, na een vliegreis van ongeveer 2 uur. Vervolgens hebben we onze reis per trein voortgezet naar Hamar. Dat duurde een uurtje. Het Victoriahotel, ons verblijf in Hamar, ligt vlakbij het station. Op vrijdag zijn we per taxi naar het museum gebracht. Daar stonden de ingepakte banen al sinds dinsdag die week. De opbouw van de 2 banen ging vlot. Tussendoor een prima lunch van het museum genuttigd. Na deze pauze de details van de banen verzorgd, zodat daarna het inrijden van de modeltreinen kon plaatsvinden. Na terugkeer in het hotel gegeten in de best beoordeelde eetgelegenheid van Hamar: Pizzanini. Deze lag om de hoek van het hotel.

Op zaterdag en zondag kwam het publiek. Aantallen die we in Nederland kennen worden bij lange niet gehaald. Maar het is wel het drukst bezochte weekend in het museum met 750 bezoekers. Zoals overal in Europa was er ook hier veel waardering voor de banen. Een presentatie met achtergrond, friezen en verlichting is uniek voor Noorwegen. Beide avonden gegeten bij Pizzanini, die in tegenstelling tot wat de naam aangeeft een ruime menukeuze heeft. Dus niet alleen maar pizza’s, zodat we gevarieerd konden eten. Op zondagavond de banen ingepakt op 4 pallets en 1 rolwagen. Alle dagen was het droog weer, weinig wind en een temperatuur net boven het vriespunt.  Er lag nog geen sneeuw wat normaal is voor begin november.

Op maandag, na een uitstekend Noors ontbijt,  om kwart over tien weer met de trein van uit Hamar naar het vliegveld Gardermoen vertrokken. De (Nederlandse) transporteur heeft de banen woensdag in Hamar weer opgehaald en deze op vrijdag 8 november 2019 in Milsbeek afgeleverd.  Bij dit alles veel medewerking gekregen van de mensen van het spoorwegmuseum in Hamar en van de Haas verhuur in Milsbeek .