Overzicht van onze thuisbanen

Onze thuisbanen

1. Het (thuis)diorama van de stadskern van Gennep na de oorlog met rijdende (vracht)auto’s en bussen, HO, netto circa 2 x 3 meter

IMG_20140504_0009

2. De treinbaan van Hans O is, zoals dat wordt genoemd een echte rijbaan in HO en DCC gelijkstroom met lange trajecten, veel personentreinen en twee stations. Maar ook mooi gedetailleerd. Alle trajecten zijn dubbelspoor en voorzien van het Duitse seinstelsel. Voor de automatisering wordt het programma Koploper gebruikt. . Het rollend materiaal en de aankleding van het geheel is in het tijdperk rond 1975.  Zo ongeveer het einde van het stoomtijdperk. De aansturing van het geheel gaat sinds kort met het nieuwe systeem van Digikeys. De wissels worden aangestuurd met de OC32 van Leon van Perlo en de bezetmelders van Floodland. Om het geheel ook een dag/nacht idee te geven wordt met lichtslangen en spots de overgang van dag naar nacht op een mooie manier gerealiseerd. Het is gemaakt naar een idee van Hans Nauers. Zie hiervoor op  www.1op87.nl.

 

3. Op de modelspoorbaan Thiers is het station van Thiers nagebouw. Deze Franse stad, ten westen van Lyon, is onder andere bekend door de goede kwaliteit messen die er gemaakt worden De stad ligt aan de spoorlijn St.Etienne – Clermont-Ferrand. Dit is een, niet geëlektrificeerde, enkelsporige lijn en er wordt dus uitsluitend met diesel materieel gereden, hoewel er soms er een museum stoomlok voorbijkomt. Aan de omvang van het station van Thiers is te zien dat het vroeger een belangrijke goederenfunctie had, maar nu komen er alleen nog wat regionale personentreinen langs.