Korte kenschets van de baan
Het gebied rond station Imst – Pitztal, gelegen langs de rivier Inn en op 55 km afstand vanaf Innsbrück, aan de 137 km lange Arlbergbahn heeft als inspiratie gediend voor deze Oostenrijkse baan. De baan heeft een grootte van 7.60 x 2.50 meter. en bestaat uit meerdere landschappelijke en een groot aantal opstelmodules. Het schaduwstation heeft 11 sporen, gescheiden naar die voor regionale en (inter)nationale treinen.
Vijf thema’s worden uitgewerkt op de baan.
- Het station Imst-Pitztal
- Een doorgaande dubbelsporige spoorlijn met aansluiting van een regionale spoorlijn
- De spoorbrug over de zijrivier Pitzbach, die vlak na deze brug uitkomt in de rivier Inn.
- Een goederenoverslag van rail naar weg.
- Het hooggelegen Schloss Wiesberg






Thema
Het station Imst-Pitztal
Het station van Imst-Potztal wordt nog gebouwd.
Tekst volgt
Overige thema’s
Tekst volgt
Railplan, railbed en railmeubilair
Het railplan bevat een doorgaand dubbelspoor en een regionale spoorlijn. Beide komen uit bij het station met meerdere sporen. Het railmateriaal is Marklin C-rail, dat is voorzien van extra ballast. .De rails op het landschappelijk deel ligt op een hoger spoorbed, zoals dat in werkelijkheid ook het geval is. De rails ligt ongeveer in het midden van de modules om ruimte te maken voor het landschap aan de voorzijde van de baan. De baan krijgt een foto-achtergrond. Langs het spoor en bij het station werkende seinen, uiteraard naar Oostenrijks voorbeeld.
Besturingssysteem
De treinen gaan computergestuurd rijden met als basis een marklin central station. Gekozen is voot het dcc/mfx? format. En S88 schakeldecoders (bezetmelders) . Via een besturingsprogramma (Itrain, Roc Rail), geïnstalleerd op een laptop. wordt de treinenloop geregeld.
Rollend materieel
Gereden gaat worden met stoom-, diesel- en electrische loc’s uit tijdperk II/ III. Deze staan voor bekende treinen zoals de Orient Express. Het rollend materieel komt van een scala aan merken met natuurgetrouw materieel zoals Roco, Dekas, Trix, etc. Marklin personenrijtuigen vallen meest af vanwege de ingekorte lengteschaal. Oudere goederenwagons van dit merk wijken vaak af van het Oostenrijkse voorbeeld.